Info

Historischde potterije

De zaak is gehuisvest in een mooi herenhuis met stadstuin. Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (station op 100m) en parking voor de deur. Aanbod van ongeveer 1700 patchworkstoffen, voor zowel klasieke als moderne quilts, van allerlei merken: Moda, Andover, Lecien, Marcus Brothers, Whimsicals, Fasset, Windham Fabrics, Tilda, enz...Tevens talrijke patchwork- en quiltmaterialen.

Mogelijkheid om maandelijks een stoffenpakket te bekomen à 13,5 € (excl verzending) met 10 nieuwe stofjes 15 cm x 55 cm. Tevens organiseren we workshops zowel voor beginners als gevorderden, machinaal of handwerk. Zie programma Kadobonnen: verwen een patchworkliefhebster met een kadobon. We kunnen de kadobon ook verzenden naar de gelukkige. Bedrag naar keuze vanaf  15 €.

Geschiedenis: De Potterije is ontstaan rond 1989 in de privéwoning van de stichters, in een afgelegen straatje. Oorspronkelijk verkochten we enkel Portugese oude kruiken, vandaar ook de naam. Al vlug kwamen daar ook nieuwe potten en potplanten bij, waar wij een vernieuwend aanbod van hadden. In 1991 hebben we het huidige herenhuis gekocht en eigenhandig opgeknapt. Op alle verdiepingen stonden er artikels zoals grenen meubelen, ijzerwaren, glaswerk, patchworkstoffen, bloemen en planten, potpourri,... In de stadstuin boden we een gamma van potten, teakmeubelen en tuinartikelen aan. Tevens worden er patchwork cursussen aangeboden. Nu zijn we gespecialiseerd in patchworkstoffen en quiltbenodigdheden. We hebben geen planten en bloemen meer.